11 Aralık 2011 Pazar

BEYAZ ÇIKOLATALI FRAMBUAZ SOSLU CHEESECAKE

Bu tarif 4 dilim içindir.Yani 20 cm'lik tek bir kalıp veya 10'ar cm'lik 2 ayrı küçük kalıp içindir.Kalıbınızın büyüklüğüne göre malzemeleri arttirabilirsiniz.

TABANI İÇİN
1 paket kakaolu bisküvi
100 gr tereyağı

DOLGU İÇİN
1 yumurta
1 küçük paket labne peyniri
2 yemek kaşığı krema
100 gr beyaz çikolata
2 yemek kaşığı beyaz un
4 yemek kaşığı toz şeker

SOSU İÇİN
150 gr frambuaz
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı vişne likörü veya herhangi bir kırmızı likör

ÜZERİ İÇİN
100 gr bitter çikolata

HAZIRLANIŞI
1)Fırını 200c'de ısıtın.Bisküvileri blenderdan geçirip eritilmiş tereyağını iyice yedirin.
2)20cm çapındaki kelepçeli pasta kalıbının (çıkarması daha kolay olduğu için) tabanına ve kenarlarına yayın ve üzerine bastırarak sıkıştırın.Fırına verip 15dk. pişirin ve çıkartın.
3)Beyaz çikolatayı benmari usülü eritin.
4)Bir kaseye labne peynirini ve şekeri alıp mikserle çırpın.
5)Beyaz çikolatayı ve 1 yumurtayı ilave edin.Unu ekleyin.
6)Bisküvili tabanın üzerine aktarın ve 200C ısıtılmış fırında 15dk pişirin.Fırından çıkarmadan fırının seviyesini 150C'ye düşürüp yaklaşık 30dk daha pişirin ve fırın kapağını açıp kekin fırın içinde soğumasını bekleyin.
7)Frambuaz sos için tüm meyveleri bir tencereye alıp şeker ile birlikte blenderdan geçirin.Tencereyi ocağa alıp pişirin.
8)Nişastayı az suda eritip ,frambuaz ısınınca hızla karıştırarak ekleyin.2-3 dk sonra ocaktan alın.ve soğumaya bırakın.
9)Bitter çikolatayı yine benmari usulü eritip varsa krema torbasına yoksa fırın kağıdını rulo yaparak içine alın.Ucunu çok az kesip kekin üzerine erimiş çikolata ile gelişi güzel çizikler atın.
10)Sos ve cheesecake soğuduğunda en az 12 saat buzdolabında dinlendirip ikisi birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN:)
Ben bu tarifi frambuaz sos yerine karamel sosla yaptim.Çok lezzetliydi.Rengi biraz kahverengimsi görünüyor o da esmer şeker kullandığım içindir.Beyaz şeker kullanırsanız cheesecakeniz daha beyaz olacaktir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder