22 Şubat 2012 Çarşamba

KABAKLI MISIR EKMEĞİ - AYS'DAN TARİFLER


Evde yapması çok kolay bir tarif daha:Mısır Ekmeği.Özellikle balık yerken yanında sıcak sıcak mısır ekmeği de ne güzel olur:)mis gibi kokar ,ağız da dağılır ayrı bir tatı vardır.İşte bu güzel lezzeti bu tarifle evinize getiriyorum.Malzemeleri birebir kullanın:)özellikle bu konuya değinmek isterim ben malzemeleri kendime göre ayarlamak istedim kendimce göz kararı yapayım dedim olmadı.Tarifi bozmayın denenmistir:)
MALZEMELER:
3 su bardağı mısır unu
3 adet kabak
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
*Kabakları rendeleyip suyunu sıkın
*Tüm malzemeyi kabakla beraber karıştırıp ,yoğurun ve yağlanmış fırın kabına dökün( bulamaç gibi bir hamur elde edeceksiniz)
*Önceden 175derece de ısıtılmış fırında,üzeri kızarana kadar pişirin.

Kabaklı mısır ekmeğiniz sıcak sıcak servise hazır.Balık sofralarınıza keyif katacak.Ays'a bu güzele tarifinden dolayı teşekkürler:)
Afiyet Olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...