9 Şubat 2012 Perşembe

MİNİ PEYNİRLİ POĞAÇA- SEDA'DAN TARİFLER


MALZEMELER
3.5 su bardağı un(1.5 su bardagı tam buğday unu/ 2 su bardağı normal un)
1paket kabartma tozu
1yumurta akı
1su bardagi yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
125 gr. Tereyağ
Beyaz peynir
Susam ve çörek otu
HAZIRLANIŞI
1)Unu eleyip tüm malzemeyi içine katın ve yumuşak bir hamur elde edin.10dk. dinlendirip iç malzemesini hazırlayin.Çocuklar fazla karışık görüntülü yiyecekleri sevmiyorlar.O yüzden ilk etapta bu poğaçayi evdeki miniğe yapacaksanız maydanoz koymayın.İç harç olarak peynir içine iyice kıydığınız ceviz tozunu katabilirsiniz.
2)Hamurdan minik yuvarlaklar yapıp elinizle açın,içine harcı yerleştirip kapatin.Kurabiye kalıplarınızı poğaçalar için de kullanabilirsiniz.
3)170C de üzeri kızarana kadar pişirin.Bu arada üzerine çörek otu yerine susamı daha çok tercih edebiliyorlar.
Taze sıkılmış bir meyve suyu veya süt yanında güzel bir ara öğün olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...