27 Ocak 2012 Cuma

SÖMESTR TATİLİ İÇİN ÖNERİLER

Okullar tatile girdi ,çocuklar karnelerini aldılar.Tatili çocuğunuz için verimli bir şekilde geiçrmeye çalışın.Özellikle ilk birkaç gün okulla ilgili pek konuşmayın.Karnesi kötü de olsa çocuğunuza ceza vermeyin ve keyif aldığı aktivitelerden onu mahrum etmeyin. İkinci dönem düzeltiriz diyerek onu yüreklendirin ve destek olun.Evett aileler için yaptığım bu ufak hatırlatmadan sonra ,sömestr tatilinde neler yapılabilir onlardan bahsetmek istiyorum.

1-Kayak tatili ; ailelerin en çok tercih ettiği tatil programı.Gidilebilecek yerler;Bursa,Kartalkaya,Kartepe,Erciyes,Ilgaz,Palandöken ve Yurtdısı

2- Winter Wonderland ; Swissotel'in Chatel Restoranı'nın bahçesinde dev bir buz pisti bulunuyor.Yemyeşik çam ağaçları,ahşap kulübeler,çikolata şelaleleri arasında tam bir kış atmosferi yaratılıyor.Çocuklar için de özel aktiviteler düzenleniyor.Sömestr tatili boyunca akşamüzerleri minikler buz pistinin ,büyükler de Dj performansı eşliğinde sıcak şarabın tadını çıkaracaklar:) En çok bu programı sevdim.Derin'in listesine eklemem gerekiyor:)

3-Disney Live! ; Mickey'nin Çılgın Yolculuğunu 19 Ocak- 5 Şubat2012 tarihleri arasında Bayrampaşa Ora Arena'da izleyebilirsiniz.Biletler Biletix'te.

4-Paris Sirki ; 27 Ocak-12 Şubat 2012 tarihleri arasında Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezinde.Biletix'ten biletlerini alabilirsiniz.

5-Kıvılcım ; Anadolu Ateşi'nin ilk profesyonel çocuk dans topluluğu 4-12 yaş aralığında 80 cocuktan oluşuyor.Gösteri 27-29 Ocak tarihlerinde Haliç Kongre Merkezinde gösterilecek.

6- Sinema ; Çocukların keyif alacağı iki tane animasyon filmi gösterimde.Bunlar Çizmeli Kedi ve Neşeli Ayaklar 2

7- Mutfak Sanatları Akademisi ; minik gurmeler için özel workshoplar düzenleniyor.Sevdikleri yemekleri kendi elleriyle yapmaktan büyük keyif alacaklarına eminim.
Atölyeler 5-9 yaş arası 14 minik şefin , 10-14 yaş arası 28 minik şefin katılımıyla yapılıyor.Benim minik şefimin yaşı tutmuyor ,bunu listemize ekleyemiyoruz:(

8-Çocuk Tiyatroları ; 23 Ocak -3 Şubat tarihleri arasında 'Yarıyıl Çocuk Festivalı' düzenleniyor.Halis Kurtça Kültür Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi ve Barış Manço Kültür Merkezi'nde minikler için güzel oyunlar sahnelenecek.

9- Jurassic Land ; Dinazorlar,heyecan verici bir atmosfer,Dinazor Müzesi ve içinde çocukların tırmanabileceği dev bir iç mağara,Müze içinde çocukların kazı yapıp dinazor yumurtalarını keşfedebileceği bir kazı alanı,6D sinema,Laboratuvar, Show Garden ve Hediye Mağazası Jurassic Land'de.Biletler Biletix'te.

10- Rahmi Koç Müzesi ; Müzede denizaltıdan uçaklara, bisikletten gramofona çocukların ilgisini çekecek bincelerce ilginç obje bulunmaktadır.Çocuklar bu aygıtları çalıştırarak hayal güçlerini geliştirebiliyorlar.

11- Oyuncak Müzesi ; Göztepe'de ki oyuncak müzesinde tahta oyuncak boyama ,anne çocuk bez bebek yapımı ,babam için ben yaptım ve fosil keşif atölyeleri bulunmaktadır.

12- İstanbul Akvaryum ; 16 tema ve 1 yağmur ormanından oluşan Dünya'nın en büyük tematik akvaryumunda çocuklarla eğlenceli saatler geçirebilirsiniz

13- Cam Ocağı ; Cam Ocağı Vakfı'nda çocukların ebeveynleriyle katılabileceği füzyon,boncuk ve sıcak cam atölyeleri bulunmaktadır.

14- Oyuncak Heykel Atölyesi ; Akbank Sanat Beyoğlu'da Pace Çocuk Sanat Merkezi'nin katkısıyla 7-12 yaş grubundaki çocuklar hayallerindeki oyuncakları yapma ve bu heykellerle oynama imkanı bulacaklar.

15- Origami Atölyesi ; Koza Çocuk Kitaplığı ve Oyuncak Müzesi'nde çocuklar origami öğrenecekler. 27 Ocak'ta 5-6 yaş grubu için saat 14.00'de. 7 yaş ve üzeri grup için saat 15.00 'de başlayacak.

16- Cevahir Avm ; 20 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında tek fişle 50 tl alışveriş yaparak, çocuğunuza 30 kg'a kadar ağırlık taşıma kapasiteli balonla 'Muhteşem Balon Deneyimi yaşama şansı kazandıracaksınız.

17- Marks&Spencer Minik Sahne ; Şaşkınbakkal mağazasının çocuk katında kurulan sahne de tiyatro oyunları sergilenecek.Çocuklar sanatlar becerilerini keşfedip ,yaratıcılıklarını sergileme imkanı bulacaklar.Her cumartesi günü dans atölyesi olarak kullanılacak.Dans derslerinin katılım ücreti 15tl olacak.İlk çalışma 28 Ocak cumartesi günü olacak.

Sömestr tatilini çocuğunuzla keyifli bir şekilde geçirmenizi diliyorum:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...